اقتصاد دانشبنیان در بیانات مقام معظم رهبری| ایجاد بازارهای بینالمللی جدید برای تولیدات داخلی را جدی بگیرید
این گفتمانسازی از همان سال آغاز شد و با نامگذاری سالهای مختلف به نامهایی مرتبط به حوزه سیاستهای اقتصاد مقاومتی و تحقق اقتصاد دانشبنیان و دستیابی به اقتصاد مبتنی بر علم و فناوری تقویت و تاکید شد. ایشان در سخنرانیهای مختلف در جمع گروهها و اصناف هم بر این موضوع تاکید ویژه داشتند و دارند.
این گزارش به بخشی از سخنان ایشان در دیدار با جمعی از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی که به اهمیت توسعه اقتصاد دانشبنیان نظر ویژهای دارد؛ میپردازد.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی بهمنماه سال 1400 در دیدار با تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی گفتند: در باب بهبود فضای کسب و کار، حذف مقرّرات غیر ضرور و مزاحم، آسانسازی دریافت مجوّزهای اشتغال، ایجاد پنجره واحد برای اخذ مجوّز که حالا یک مقداری، تا یک حدودی اینها انجام گرفته لکن آن جور که باید و شاید انجام نشده یا ثبات قوانین، قابل پیشبینی کردن اقتصاد جوری بشود که فعّال اقتصادی بتواند محاسبه کند، بتواند پیشبینی کند.
ایشان تاکید کردند: امنیّت سرمایهگذاری، تأکید بر سیاستهای تشویقی برای فعّالیّتهای مولّد، تأکید مکرّر بر دانشبنیان کردن زنجیرهی تولید در کشور، مبارزه با فساد، حمایت از صنایع داخلی، جلوگیری قاطع از قاچاق که این یکی از آن کارهای لازم است که من به مسئولین تأکید میکنم، جدّی بگیرید این قضیّه را؛ جدّی بگیرید؛ مبارزه با قاچاق باید کاملاً قاطع و بیرحمانه باشد.
آیتالله خامنهای تاکید کردند: ملاحظه کنید که حالا این جنس فلان است، بیاوریم استفاده کنیم؛ نه، من گفتم جنس لوکس واردشده را که به صورت قاچاق وارد کرده، بیندازید زیر دستگاه خردکننده، خردش کنید! والّا اگر چنانچه آن را به صورت دیگری وارد بازار کردید، همان میشود؛ صنعت داخلی لطمه میخورد؛ و از این قبیل. ایجاد بازارهای بینالمللی جدید برای تولیدات خودمان، و بحث کسر بودجه، انضباط مالی دولت؛ این حرفهایی که همیشه تکرار کردهایم. خب برخی از این توصیهها مورد عمل قرار گرفته و نتایجی هم داشته، بعضی هم نه، مورد توجّه قرار نگرفته. بحث کاهش مقرّرات و مانند اینها واقعاً مورد توجّه قرار نگرفته است.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری
#23
Send to friends